Ben jij als ondernemer klaar voor de toekomst?

Gelukkig, het einde van de lockdown komt in zicht. Over een paar maanden kunnen we hopelijk ‘gewoon’ weer aan de slag. Maar ben jij daar als ondernemer wel klaar voor? Weet jij welke koers je gaat varen? We konden ons niet voorbereiden op de coronapandemie, maar we kunnen ons wél voorbereiden op wat komen gaat. Zelf hebben wij tijdens deze pandemie het Leerbedrijf voor Ondernemers ontwikkeld.


Ruim een jaar geleden werden we overvallen door de COVID-19 pandemie. Veel ondernemers – waaronder wijzelf – moesten hun plannen plotseling bijstellen en een andere koers varen. Waar bij de ene ondernemer de opdrachten terugliepen en de omzet daalde, gebeurde bij de ander het tegenovergestelde: de handel explodeerde. Als er iets is dat we geleerd hebben, dan is het dat het altijd slim is om een ‘Plan B’ te hebben, zodat je goed voorbereid bent op de toekomst. Maar hoe zorg je voor zo’n back up-plan?


Samen werken aan de toekomst
Dat een crisis ook kansen biedt, hebben wij afgelopen jaar ‘aan den lijve’ ondervonden. Midden in de coronacrisis hebben wij ons Leerbedrijf voor Ondernemers ontwikkeld en in de zomer van 2020 schreven we geschiedenis met de eerste editie van het leerbedrijf. Hiermee konden we ondernemers helpen om toekomstgericht te ondernemen. Maar liefst negen enthousiaste deelnemers gingen aan de slag. Ze werkten aan hun persoonlijke ontwikkeling én aan (de toekomst van) hun bedrijf.

Stap 2 hebben we ook al mogen zetten: in samenwerking met de gemeente Helmond hebben we het afgelopen kwartaal een Leerbedrijf voor Startende Ondernemers aangeboden. De deelnemers hebben niet alleen gewerkt aan hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook samen een businessplan gemaakt voor Helmond Start. Dit is een platform gericht op de specifieke wensen van startende ondernemers in Helmond.

Ben jij als ondernemer klaar voor de volgende stap?
Ben jij klaar om binnenkort weer aan de slag te gaan? Weet jij welke koers je gaat varen? Kun je hierbij wel een klankbord gebruiken? Werk dan samen met andere ondernemers aan de toekomst van je bedrijf. In juni starten we met twee nieuwe groepen van het Leerbedrijf voor Ondernemers: Één voor zzp’ers – zowel startend als met enige jaren ervaring – en Één exclusief voor (toekomstige) opvolgers in mkb-familiebedrijven.

Wil je hier meer over weten? Meld je aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.