Businessplan op 1 A4: Spoorboekje voor ondernemers die willen groeien

Als mkb-begeleider heb ik de afgelopen jaren een gereedschapskist opgebouwd met handige methodes en instrumenten om te groeien. Afhankelijk van het vraagstuk kies ik daaruit de juiste tool. Één van die tools is het ‘businessplan op 1 A4’. Met deze methode kun je in één oogopslag de essentie zien van de toekomstplannen van een ondernemer en zijn bedrijf. In korte, kernachtige steekwoorden en cijfers vat je samen waar je voor staat, waar je naar toe wil en welke acties uitgevoerd worden om de gestelde doelen te behalen.


Het voordeel van zo’n businessplan op 1A4 is dat het focus en structuur aanbrengt. Je hebt een soort spoorboekje. Voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen. Dat kunnen jouw medewerkers zijn, je partner(s) of je adviseurs.


Presenteer kort en bondig jouw plannen en uitdagingen
Daarnaast kun je met het businessplan op 1A4 gebruiken tijdens sparsessies met mede- ondernemers. Je kunt kort en bondig jouw plannen en uitdagingen presenteren. Daardoor kom je sneller tot de kern. En ontvang je ook sneller feedback waar je écht iets mee kunt.


Meer weten?
Ben jij benieuwd hoe het businessplan op 1A4 er uitziet? Wil je een blanco exemplaar ontvangen of wil je gewoon eens van gedachten wisselen over welke tools jou verder helpen om te groeien? Neem gerust contact op.