Samen Ontwikkelen – Samen Ondernemen

Samen Bouwen aan de Toekomst

Ben jij zelfstandig ondernemer? En doe jij vrijwel alles meestal zelf? Dan heb je vast al gemerkt dat je verdere ontwikkeling als ondernemer en meestal bij inschiet. Net als de ontwikkeling van je business en je strategie. Lukt het je wél om daar de tijd voor te nemen, dan weet je hoe lastig is het om die ontwikkeling in je eentje te realiseren. Maar er is goed nieuws. Want je hóeft het helemaal niet alleen te doen! In het Leerbedrijf voor Ondernemers ontwikkel je je samen met andere constructieve ondernemers. Omdat je samen verder komt dan alleen. En met meer impact aan je toekomst kunt bouwen.

In het Leerbedrijf ga je samen met andere ondernemers aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van je bedrijf. Bovendien zet je je eigen, unieke expertise en talenten in bij de Verrassende Ontmoetingen Community. Zo vergroot je je netwerk, je zichtbaarheid en de kans om een succesvolle ondernemer te worden!

Ben jij klaar voor een grote stap voorwaarts?
Meld je dan nú aan voor een persoonlijke kennismaking om samen te onderzoeken of het Leerbedrijf voor Ondernemers bij je past!

Let op: Er bestaan mogelijkheden voor vergoeding voor deelname aan het Leerbedrijf voor ZZP’ers. Bel of mail ons voor meer informatie.

Doel

Het Leerbedrijf voor Ondernemers is speciaal opgezet voor constructieve ondernemers zoals jij, die op een keerpunt staan; persoonlijk, zakelijk of beide. Zo pak je de kans om de juiste koers te bepalen voor je toekomst. Gedurende zes bijeenkomsten kom je met de andere deelnemers samen om met elkaar te ondernemen en van elkaar te leren. En dat doe je onder de inspirerende begeleiding van ervaren ondernemers.

Alle dimensies van het ondernemerschap komen aan bod. Denk aan:

 • Leiderschap – zelf je eigen koers bepalen
 • Focus – meer impact bereiken met wat je doet
 • Strategie – hoe bereik je je doelstellingen, trek je je plan of scherp je dat aan?
 • Sparren & Spiegelen – reflecteren met elkaar en feedback geven aan elkaar

Wat dit Leerbedrijf zo uniek maakt? In plaats van alleen een training te volgen of coaching te krijgen, leer en ontwikkel je je samen met andere ondernemers. En dat vergroot de impact enorm. Je gaat praktisch aan de slag. Hiermee leer je zowel je eigen kracht kennen als nieuwe skills ontwikkelen.

Voor MKB-ondernemers

Speciaal voor MKB-ondernemers die een volgende groeistap, zowel persoonlijk als zakelijk, willen maken. Niet alleen gevestigde ondernemers, die al enkele jaren bezig zijn, maar ook (beoogde) opvolgers en overnemers, (toekomstige) directeuren-eigenaren binnen MKB-bedrijven bieden wij een programma op maat.

Details en data van het eerstvolgende Leerbedrijf voor MKB Ondernemers

 Voor ZZP’ers & Starters

Je hebt vast al ervaren dat er bij ondernemen meer komt kijken dan je van tevoren hebt ingeschat. Met het Leerbedrijf voor Ondernemers maak je een sprong voorwaarts en neem je het heft in handen! Dat doe je samen met andere enthousiaste zelfstandige ondernemers uit de regio Helmond Peelland. Gelijkgestemden die net als jij de stap wagen en aan een goede basis voor hun onderneming willen werken. Om succesvol verder te gaan!

Details en data van het eerstvolgende Leerbedrijf voor ZZP’ers en starters

Investering

Het Leerbedrijf voor Ondernemers biedt jou een geheel verzorgd ontwikkelprogramma van zes bijeenkomsten, 9 dagdelen, met tussentijdse individuele begeleiding. Op een inspirerende locatie in (de buurt van) Helmond, zodat we positief van start kunnen gaan. Inclusief arrangementskosten (locatie, koffie, thee en soep & broodjes) bedraagt de investering hiervoor maximaal € 1.950,– exclusief 21% btw.

Let op: het tarief voor deelname is mede afhankelijk van jouw actuele (financiële) situatie.  Neem contact met ons op over de mogelijkheden en voorwaarden.

Programma

Tijdens de bijeenkomsten focussen we ons op de volgende topics:

 1. Ontwikkeling als Ondernemer:
  Loopbaan- en Lifestylecoaching : wie ben ik, wat kan ik, wat past het beste bij mij, wat wil ik, waar sta ik, wat drijft mij, wat weerhoudt mij, wat helpt mij, etc.
 2. Ontwikkeling van de Onderneming;
  Mijn ondernemingsplan, mijn bedrijfsmodel, mijn marketing- en verkoopplan, mijn actieplan, etc.

Je komt op een fijne manier in contact met andere, gelijkgestemde ondernemers. Dicht bij huis en op een zinvolle manier. Bij ons gaat het over zaken waar je als ondernemer écht iets aan hebt. Het programma en de aanpak raakt je gevoelige snaar, zet je aan het denken en brengt je in beweging.

Wat leer ik?

Ondernemen leer je niet in de schoolbanken. Daarom is de insteek van het Leerbedrijf vooral praktisch. Je ontwikkelt je en brengt meteen in de praktijk wat je geleerd hebt.

Na afronding van het programma:

 • Weet je wat het beste bij je past
 • Heb je de koers en strategie van je eigen bedrijf bepaald
 • Zie je de kansen in de markt én bij jezelf
 • Voel je je sterker als ondernemer
 • Onderneem je met meer zelfvertrouwen en impact
 • Heb je je lokale en regionale netwerk uitgebreid

Voor mij?

Bij ons gaat het om jou als ondernemer. Daarom is het belangrijk dat jij jezelf en je ondernemerschap serieus neemt. Dat vraagt om een open, constructieve houding. En om inzet en commitment.

Dit ben jij:

 • Je hebt een eigen onderneming in de Brainportregio Helmond – Peelland en bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
 • Je hebt een hbo-/wo- denk- en werkniveau
 • Je begrijpt dat je zonder plan niet verder zult komen
 • Je bent beschikbaar op alle zes data van de bijeenkomsten
 • Je bent bereid en in staat om samen te werken en je samen te ontwikkelen
 • Je bent bereid je persoonlijke ondernemersverhaal, ervaringen, kennis en kunde te delen met andere ondernemers

Waarom deelnemen?

 • Na dit programma onderneem je met meer zelfvertrouwen, plezier en succes!
 • Je leert van de waardevolle kennis en ervaringen van andere ondernemers
 • Ervaren professionals begeleiden je op weg naar een succesvoller en prettiger ondernemerschap.
 • Je wordt geprikkeld en uitgenodigd om zelf relevante ontwikkelvragen en -thema’s actief in te brengen. Vervolgens ga je die samen uitwerken. Ook krijg je de ruimte om jouw unieke kwaliteiten, kennis en kunde, en expertise zichtbaar te maken
 • De ontwikkelgroep is klein en overzichtelijk: je gaat met minimaal 5 en maximaal negen gelijkgestemde ondernemers aan de slag
 • Je vergroot je naamsbekendheid en zichtbaarheid
 • Je leert andere ondernemers echt kennen en vergroot je zo je netwerk
 • Je kunt je nieuwe ondernemersvaardigheden in een veilige omgeving oefenen
 • Om te voorkomen dat je afhaakt, biedt het programma je een stok achter de deur, zodat je gestructureerd en gefocust blijft

Veiligheid & Vertrouwen

Als je daadwerkelijk wilt groeien -persoonlijk en als ondernemer- is een open opstelling key. En dan moet je er absoluut op kunnen vertrouwen dat alles wat tijdens de ontwikkeldagen besproken wordt binnen de groep blijft. Om die garantie te kunnen bieden, ontmoet je onze begeleiders kort na je aanmelding. Voor een persoonlijke kennismaking én om te zorgen voor een passende en fijne groepssamenstelling, waarin jij je veilig en vertrouwd voelt.